Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Mosolygós manó beszél az autizmussal élő Kristóf helyett

Színes, mosolygós emberalakokat álmod meg az autizmussal élő Kristóf. Újra és újra lerajzolja őket. Általában izgatottan válogat a ceruzák között, ösztönösen ráérez az árnyalatok összhangjára, a különböző részeket finom ritmusban hangolja képpé.

Kristóf nem beszél, a miskolci, autizmussal élő fiatalokat ellátó lakóotthonban él és itt is rajzol az Autistic Art művészeti foglalkozása keretében. Legkedveltebb és legtöbbször ábrázolt motívuma pedig ez a széles mosollyal megjelenített, színes emberfigura, amit valószínűleg önmagáról mintáz.

#autizmus autista autisticart művészet rajzÚjabban az emberfigurákon kívül mást is lerajzol: így került a papírra egy cica, autó és egy kék lovacska is. Kristóf munkája Huber Kinga ékszertervező művészt is megihlette, ez a nyaklánc születtet a rajz alapján.

#autizmus autista autisticart művészet rajz

#autizmus autista autisticart művészet rajz

 

0 Tovább

ABBA - egy autizmussal élő rajongó szemével

Az Eurovíziós Dalfesztiválok történetének egyik legnagyobb sikert elérő együttese a svéd Abba: 1974-ben a Waterloo című dalukkal nyerték meg a versenyt és az azóta eltelt évtizedekben is világszerte népszerűek.

A rajongójuk közé tartozik az autizmussal élő Abucki Dávid is, aki a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában él. Dávid az Autistic Art alapítvány által biztosított művészeti program keretében rajzol, és több rajzán is szerepelnek kedvencei, például az ABBA.

autizmus autisticart abba eurovizios dalfesztival a dal popzene

0 Tovább

Elismert dizájnmárka autista fiatalok alkotásaiból

Autizmussal élő alkotók grafikáit használja fel dizájntermékek megalkotásához az Autistic Art. A dizájn tudatos, stratégiai használatáért a kezdeményezést a Magyar Formatervezési Tanács is elismerte. A Design Management Díj elismerő oklevelében azok a cégek részesültek idén, amelyeknek sajátjuk a dizájntudatos vállalatirányítás.

Autista fiatalok bevonásával hoz létre prémiumkategóriás termékeket az Autistic Art márka. A jótékony dizájntermékeket megálmodó Autistic Artot dizájntudatos működéséért a Magyar Formatervezési Tanács a Design Management Díj elismerő oklevelével jutalmazta. Olyan cégeket jelöltek elismerésre, amelyeknek sajátjuk a designtudatos vállalatirányítás.

#autisticart #design #dizájn #művészet #autizmus

A hazai designszakma kitüntetését odaítélő bizottság szerint az Autistic Art márkánál a dizájn új fizikai és társadalmi kontextusba helyezi a grafikákat, kiemeli egyediségüket, és többletértéket teremt a fogyasztók számára. A márka ezzel túllép a klasszikus jótékonysági mechanizmuson, piaci szempontból versenyképes, exkluzív terméket hoz létre úgy, hogy közben emeli az autizmussal élők emberi és társadalmi méltóságát.

0 Tovább

Autistic Art

blogavatar

Az Autistic Art Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. A nonprofit szervezet kiállítások, aukciók szervezésével és dizájntermékek értékesítésével támogat 10 autistáknak kialakított lakóotthont.

Utolsó kommentek