Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

„Van, aki a nyakamba ugrik”

„Az interneten szoktam követni Dávid fejlődését, nézem a rajzait. Örülök neki, hogy sikereket ér el” - mondta Walcháné Katalin, Dávid gondozója. Dávid a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában lakik, állami gondozott fiatal.

Katalinnak van olyan gondozottja, aki rögtön a nyakába ugrik, de vannak olyan fiatalok is, akik nem viselik jól a közelséget, a testi kontaktust. Az autizmus spektrumzavar, azaz különböző mértékben érintettek az autizmussal élők.

Ahogy azt már Dávidról megírtuk szeret énekelni, táncolni, szerepelni. Rendkívül jó a memóriája, sok dalszöveget és verset ismer. Rajong Michael Jacksonért, az Abbáért és Rihannáért. Lényegre törő egyszerűséggel rajzol találó, humoros figurákat. Rajzai mutatják aktuális kedvenc énekeseit, hírességeit vagy éppen mesehőseit. Dávid újabb és újabb kedvenceket fedez fel magának, akiket nagyon sajátos módon örökít meg, így folyamatosan bővül a rajzaiból álló kollekció.

autizmus rajz zene művészet jótékonyság 1%

Katalin szerint Dávid a lakóotthonban végre otthonra talált, biztonságban érzi magát és fejlesztő foglalkozásokon is részt vesz. Az otthonoknak azonban nagy szüksége van az anyagi támogatásra. Az Autistic Art Alapítvány 10 civil fenntartású lakóotthont – köztük a miskolcit is – támogat, ezekben az otthonokban több mint 200 fiatalt látnak el.

autizmus rajz zene művészet jótékonyság 1%

0 Tovább

ABBA - egy autizmussal élő rajongó szemével

Az Eurovíziós Dalfesztiválok történetének egyik legnagyobb sikert elérő együttese a svéd Abba: 1974-ben a Waterloo című dalukkal nyerték meg a versenyt és az azóta eltelt évtizedekben is világszerte népszerűek.

A rajongójuk közé tartozik az autizmussal élő Abucki Dávid is, aki a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában él. Dávid az Autistic Art alapítvány által biztosított művészeti program keretében rajzol, és több rajzán is szerepelnek kedvencei, például az ABBA.

autizmus autisticart abba eurovizios dalfesztival a dal popzene

0 Tovább

Autistic Art

blogavatar

Az Autistic Art Alapítvány missziója, hogy a Magyarországon autizmussal élő gyermekek és felnőttek életkörülményeit javítsa. A nonprofit szervezet kiállítások, aukciók szervezésével és dizájntermékek értékesítésével támogat 10 autistáknak kialakított lakóotthont.

Utolsó kommentek