Kristóf alig beszélő autista fiatalember, aki színes, szélesen mosolygó figurákat rajzol.

Réti Kristóf mosolygós emberfiguráit vélhetően önmagáról mintázza. Általában izgatottan válogat a ceruzák között, ösztönösen ráérez az árnyalatok összhangjára, figurái energikusak. Kristóf színes figuráit gyakran elrejti a kíváncsi szemek elől és átsatírozza rajzait, amíg alig látszik az eredeti mű.

A film az Autistic Art Alapítvány és jószolgálati nagykövete, Gryllus Dorka, valamint a Magyar Telekom közreműködésével készült.

Kristóf a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában él, és az Autistic Art művészeti programja keretében alkot. Az autizmussal élők számára a verbális és non verbális kommunikáció nehézséget okoz – 40 százalékuk például egyáltalán nem beszél -, és jellemzően képekben gondolkodnak. Azok a fiatalok, akik kevéssé tudják kifejezni magukat, a rajzaikkal megmutathatják, hogy zártságuk mögött ki is rejtőzik valójában.

Kristóf az emberfigurák mellett szívesen rajzol állatokat is, kék lovacskás rajza Huber Kinga ékszertervező művészt is megihlette, aki az Autistic Art jótékonysági aukciójára készített ékszert a rajz alapján.