Az Eurovíziós Dalfesztiválok történetének egyik legnagyobb sikert elérő együttese a svéd Abba: 1974-ben a Waterloo című dalukkal nyerték meg a versenyt és az azóta eltelt évtizedekben is világszerte népszerűek.

A rajongójuk közé tartozik az autizmussal élő Abucki Dávid is, aki a Miskolci Autista Alapítvány lakóotthonában él. Dávid az Autistic Art alapítvány által biztosított művészeti program keretében rajzol, és több rajzán is szerepelnek kedvencei, például az ABBA.

autizmus autisticart abba eurovizios dalfesztival a dal popzene

 

Dávid társaságkedvelő fiatal, szeret előadni és szerepelni. Rendkívül jó a memóriája, sok dalszöveget és verset ismer, és szeret táncolni. Kedvenc dalaira Dávid Gryllus Dorkát, az Autistic Art Alapítvány jószolgálati nagykövetét is megtáncoltatta.

A film az Autistic Art Alapítvány és jószolgálati nagykövete, Gryllus Dorka, valamint a Magyar Telekom közreműködésével készült.

Az ABBA mellett Michael Jacksonért is rajong. Legtöbbször vidám, szórakoztató személyiség, ez rajzain is érzékelhető. Lényegre törő egyszerűséggel rajzol, találó, humoros figurákat. Sorozatokat készít a „kedvenceiről”, énekesekről, hírességekről, mesehősökről is. 

autizmus autisticart abba eurovizios dalfesztival a dal popzene

Nagy figyelmet szentel a szereplők legfőbb jellemvonásainak, amelyeket nagyon sajátosan jelenít meg. Dávid újabb és újabb kedvenceket fedez fel  magának, akiket szintén megörökít, így folyamatosan bővül a rajzaiból álló kollekció.